Skip to content
 

Open Health

Internal Reconfiguration

Open Health is a communications group with many clients, all with very different needs. The office is very busy, every hour of every day.

Following their relocation and our Design & Build project at Weighbridge, they required further modification to the space. A new layout was needed that increased the number of meeting rooms, extended some of the offices, reflected the company branding within the interior design and divided areas of the open plan seating to house specific staff teams and provide client confidentiality.

The initial meeting with Open Health captured the key requirements and provided enough information to prepare budget costs. It was agreed the work would take place out of business hours, including weekends and early mornings, to minimise disruption yet ensure the deadline was met.

The work involved:

A former industrial building, Weighbridge presented several challenges, which we took in our stride. The original structure is a centuries old timber framed design with a later addition of steel trusses and beams. Both these elements are exposed so all internal partitions had to be scribed around them, as did the glass partitions. Consideration was needed for the high ceilings; scaffolding towers were required during the demolition and construction of the partitions and planning of wiring and data cables in the absence of a suspended ceiling was critical.

The office environment at Open Health now caters to their thriving business with an increased number of work desks, spacious clients meeting rooms with branded glazed partitions and improved communication between employees in their teams, due to logistical reorganisation.