Skip to content
 

Open Health

Office Fit-Out

Open Health were relocating their headquarters to a larger, period space within a former brewery works. Although serviceable, the building was in a run-down condition. The internal layout required reconfiguration to create a meeting room and a team breakout/kitchen area. The lavatories required a complete refit. To breathe new life into the office areas a full redecoration, carpeting throughout and an update on all fixtures and fittings was planned.

The converted industrial building posed several challenges, notably the very high vaulted ceiling and exposed original timber frame construction.

At the initial site meeting our team received the scope of works, completed a detailed survey and provided input and guidance on Open Health’s plans. Following this, a list of works and various design options were presented to the Directors for review and approval.

We were asked to undertake the complete fit-out. We produced a schedule of works to coincide with the client’s lease arrangements on the building they were vacating and the new space. A small window between move dates was proposed to be the duration to undertake the fit-out.

On-site quickly, our team started by removing the solid partition walls to open up the meeting room space. Doors were repositioned to enable meeting attendees to access directly from the reception area, improving efficiency and flow of the entrance spaces.

Fit-out of the new kitchen and breakout area followed with all units, appliances fitted and decoration completed by our team. The former smaller kitchen area was converted into a cutting room.

The lavatories were stripped-out and refitted with new cubicles, sanitary ware, mirrors, heaters and dryers. To maintain character, the existing floor tiling was deep cleaned, regrouted and mastic sealed.

The initial survey had identified insufficient electric and data capacity. A comms room was built and new electric points/boxes installed within the layout to work with desk and station positions. The historic building does not have suspended ceilings, forcing all cabling into the floor and walls. We carefully planned all aspects of the electrical changes and avoided unsympathetic surface trunking.

Bespoke workstations and telephone booths were built on the mezzanine floor by our joiners.

All lighting was tested and repaired, with a complete re-lamp throughout using matching colour fluorescent tubes. These provided a whiter, cleaner feel, more in keeping with the now modernised interior.

Following carpeting and redecoration the setup began with desks moved in and assembled, shelving and TV units installed throughout. Graphic filming application to glass partitioning and signage fit completed the project.

Working within the period industrial setting was an enjoyable challenge. Additional out of hours work was required to finish on deadline and allow a smooth move with zero staff downtime.

Open Health achieved a larger HQ with improved facilities and a functional space all within a beautiful period setting.